EKE Kotiautomaatio mahdollistaa joustavan asumisen uusissa Loft-kodeissa

 

Tiedote 4.9.2015

 

Asuntomessujen oheiskohteeksi valmistuneen Loft by EKE -kerrostalon asukkaat ovat päässeet muuttamaan uusiin kotiautomaatiolla varustettuihin älykoteihinsa Vantaan Kivistössä. Smarthome by EKE -tekniikka takaa asunnoissa taloteknisen muuntojoustavuuden.

Asunto-osakeyhtiö Kivistön Koneiston jokaiseen huoneistoon on asennettu vakiona arkea helpottamaan Smarthome by EKE -kotiautomaatiojärjestelmä, joka ohjaa huoneiston lämpötilaa, ilmanvaihtoa ja valaistusta. Lisäksi järjestelmään kuuluu palo-, vesivuoto- ja murtoilmaisujärjestelmät. Langattomien EnOcean-laitteiden ansiosta asunnot ovat helposti muunneltavissa asukkaiden toiveiden ja elämäntilanteiden mukaan ja huonejakoa muutettaessa järjestelmää voidaan helposti täydentää langattomilla valopainikkeilla ja lämpötila-antureilla.

Järjestelmä tuo jokaiselle asukkaalle käyttöönsä nykyaikaisen kodinhallinnan myös etänä.

Järjestelmä tuo jokaiselle asukkaalle käyttöönsä nykyaikaisen kodinhallinnan myös etänä.

EKE Kotiautomaatio on ollut projektissa mukana automaatiosuunnittelijana heti hankesuunnittelusta alkaen. Uusi tekniikka sekä konsepti edellyttivät uusien toimintatapojen omaksumista, mutta tiivis yhteistyö rakentamisen aikana LVI- ja sähkösuunnittelijoiden ja -urakoitsijoiden kanssa johti siihen, että projekti saatiin vietyä onnistuneesti loppuun ja kaikki osa-alueet toimivat hyvin yhteen.

”Loft-konseptiin älykoti-järjestelmä sopii erittäin hyvin ja osoittaa, että huoneistoautomaatiojärjestelmä voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti myös kerrostalotuotannossa. Koneistossa järjestelmä mahdollistaa talotekniikan joustamisen eri huoneratkaisuihin, tuo jokaiselle asukkaalle käyttöönsä nykyaikaisen kodinhallinnan myös etänä sekä luo pohjan uusille kiinteistön arvoa ja turvallisuutta lisääville palveluille”, kertoo Kotiautomaatio-liiketoimintayksikön johtaja Jorma Zielinski EKE-Yhtiöistä.

Lisätietoja:
Jorma Zielinski, johtaja, EKE-Yhtiöt, Kotiautomaatio, puh. +358 40 515 114, jorma.zielinski@eke.fi

Smarthome by EKE on EKE-Yhtiöiden Suomessa kehittämä ja valmistama kotiautomaation kokonaisratkaisu, joka on saavuttanut vakaan aseman kohtuuhintaisena automaatioratkaisuna. Järjestelmä on syntynyt satojen EKE-Yhtiöiden rakennuttamien asuntojen asukkaita kuunnellen. Smarthome by EKE -järjestelmän avulla voi säästää energiaa ja helpottaa rakennuksen ylläpitoa. Se sopii sekä pientaloihin että moderneihin kerrostaloihin. Järjestelmä tunnettiin aikaisemmin nimellä ebts.

EKE-Yhtiöt on suomalainen, vuonna 1961 perustettu Insinööritoimisto Bertel Ekengren Oy:stä kasvanut perheomisteinen monialakonserni, jonka toimialoja ovat asuinalue- ja toimitilarakentaminen sekä toimitilavuokraus, kotiautomaatiojärjestelmien ja junien älyjärjestelmien kehittäminen. Lähes kaikilla mantereilla toimivan EKE-konsernin emoyhtiö on EKE-Finance Oy. Jokaiselle toimialallemme on yhteistä pyrkimys huolehtia asiakkaista mahdollisimman hyvin – tyytyväiset asiakkaat ovat menestyksemme perusta.