Smarthome by EKE -järjestelmien tukipalvelu on siirretty Digisähkö Oy:lle

Smarthome by EKE -järjestelmien tekninen asiakaspalvelu siirtyi elokuun 2020 alusta Digisähkö Oy:lle. Aiemmin tukipalvelun toteutti Wellness Engineering Oy.

Digisähkö Oy huolehtii Smarthome by EKE ja EBTS -asiakkaiden teknisestä neuvontapalvelusta, vikaselvityksistä, varaosamyynnistä sekä takuun alaisisten laitteiden korjaamisesta.

Ongelmatilanteissa pyydämme asiakkaita edelleen ottamaan ensisijaisesti yhteyttä järjestelmän asentaneeseen sähköasennusliikkeeseen. Muissa tapauksissa pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Digisähkön tukipalveluun sähköpostitse osoitteeseen ekehelpdesk@digisahko.fi. Aiemmin käytetty tukipalvelun sähköposti tuki.smarthome@eke.fi on myös käytössä ja ohjautuu edellä mainittuun osoitteeseen. Kiireellisissä tapauksissa voi myös soittaa palvelunumeroon 010 583 4503.

Puhelinpalvelu on toistaiseksi maksuton toimistoaikoina 8-16, mutta toimistoaikojen ulkopuolella puhelinpalvelusta veloitetaan 29 euroa alkavalta 30 minuutilta. Puhelinpalvelussa ei ole jatkuvaa päivystystä, mutta soittoihin vastataan mahdollisuuksien mukaan heti tai vaihtoehtoisesti asiakkaalle soitetaan takaisin niin pian kuin mahdollista.

EKE ilmoitti heinäkuussa 2017 uusien Smarthome by EKE -järjestelmien myynnin lopettamisesta ja liiketoiminnan siirtämisestä ylläpitotilaan.

Lisätietoja tukipalveluiden siirtymisestä antavat tarvittaessa:

  • Karl Lönngren, johtaja, digitaaliset palvelut, EKE-Finance Oy, sähköposti: karl.lonngren[@]eke.fi, puhelin 09 613 030
  • Jani Hirvonen, toimitusjohtaja, Digisähkö Oy, sähköposti: jani.hirvonen[@]digisahko.fi, puhelin 041 530 3010