Tukipalvelut toteuttaa jatkossa Älykotikauppa.fi

 

Uutinen 18.5.2018

 

Älykotikauppa.fi huolehtii Smarthome by EKE (aiemmin EBTS) -asiakkaiden teknisestä neuvontapalvelusta, vikaselvityksistä, varaosamyynnistä sekä takuun alaisten laitteiden korjaamisesta 18.5.2018 alkaen.

EKE ilmoitti kesällä 2017 uusien Smarthome by EKE -järjestelmien myynnin lopettamisesta ja liiketoiminnan siirtämisestä ylläpitotilaan. Mahdollistaaksemme korkealaatuisen asiakaspalvelun jatkumisen, ulkoistamme teknisen asiakaspalvelun osaavalle ja nopeasti kasvavalle kotiautomaatioyritykselle Wellness Engineering Oy:lle, joka toimii brändillä Älykotikauppa.fi.

Ongelmatilanteissa pyydämme asiakkaita edelleen ottamaan ensisijaisesti yhteyttä järjestelmän asentaneeseen sähköasennusliikkeeseen. Muissa tapauksissa pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Älykotikauppa.fi-palveluun sähköpostitse osoitteeseen ekesmarthome@alykotikauppa.fi . Aiemmin käytetty tukipalvelun sähköposti tuki.smarthome@eke.fi on myös käytössä ja ohjautuu edellä mainittuun osoitteeseen.

Kiireellisissä tapauksissa voi myös soittaa palvelunumeroon 0400 997 517. Puhelinpalvelu on maksuton toimistoaikoina 8-16, mutta toimistoaikojen ulkopuolella puhelinpalvelusta veloitetaan 29 eur alkavalta 30 minuutilta. Puhelinpalvelussa ei ole jatkuvaa päivystystä, mutta soittoihin vastataan mahdollisuuksien mukaan heti tai vaihtoehtoisesti asiakkaalle soitetaan takaisin niin pian kuin mahdollista.

 

 Usein kysyttyjä kysymyksiä

  1. Kuinka kauan tukea on saatavissa Smarthome by EKE -kotiautomaatiotuotteille?

Huolehdimme asiakkaistamme myös takuuajan umpeutumisen jälkeen tuotevastuulain edellyttämällä tavalla. Tuemme toimittamiamme tuotteita mahdollisuuksien mukaan niiden oletetun käyttöiän ajan. Kotiautomaatiolaitteet ovat tietokonepohjaisia laitteita ja niiden oletettu käyttöikä on 3-5 vuotta. Käyttöikää rajoittaa elektroniset komponentit, joiden elinkaari on rajallinen ja jotka usein hajotessaan edellyttävät koko moduulin vaihtamista uuteen.

EKE on panostanut kattavan varaosavaraston hankkimiseen, joka takaa normaalitilanteessa varaosien saatavuuden vuosiksi eteenpäin. Varaosien loppuessa, ei piirikortteja voi enää valmistaa käyttäen suunnitteluvaiheessa niihin valittuja komponentteja, joilla on tietty saatavuusaika. Tämä vaihe tulee käytännössä määrittelemään sen ajan, jonka puitteissa laitteita pystytään tukemaan. Tämänhetkinen varaosavarasto on mitoitettu riittämään ainakin edellä mainitun oletetun käyttöiän, mutta tarkka aika määräytyy laitteiden rikkoutumistaajuudesta normaalikäytössä sekä esimerkiksi ukkosen aiheuttamista yllättävistä vaurioista.

 

  1. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Smarthome by EKE -tuotteiden tuki loppuu?

 

Siinä vaiheessa, kun varaosia ei enää ole saatavilla emmekä pysty niitä valmistamaan, tulee eteen vaihe, jolloin on etsittävä uusia ratkaisuja. Uudet ratkaisut voivat perustua siirtymiseen seuraavan sukupolven kotiautomaatiotuotteisiin hyödyntäen mahdollisimman pitkälle nykyisiä antureita ja toimilaitteita sekä kaapelointia. Vaihtoehtoisesti kotiautomaation voi myös ohittaa ja siirtyä kodin perinteiseen manuaaliseen ohjaamiseen.

Älykotikauppa.fi on valittu tukipalveluiden tarjoajaksi heidän laaja-alaisen kotiautomaatio-osaamisensa ansiosta. Heiltä löytyy osaamista useasta erityyppisestä järjestelmästä ja he osaavat tarvittaessa auttaa kuhunkin taloon soveltuvan mahdollisimman toimivan ja kustannustehokkaan ratkaisun löytämisessä.

 

Lisätietoja tukipalveluiden siirtymiseen liittyen antavat tarvittaessa